Mainos
Mainos

26.9. Suomi-Bonita Simpsoneiden menestyksen takana

Amerikkalaisen piirrosperhe Simpsoneiden suosio syntyi yhdessä yössä parikymmentä vuotta sitten. Eikä innostus ota laantuakseen.

Ensimmäinen Simpsoneista kertova elokuva kerää parhaillaan ennätysyleisöjä ja tv-sarjalle riittää uskollisia katsojia vuodesta toiseen.

Simpsoneiden huikeasta menestyksestä voi kiittää myös kokonaan suomalaista sukua olevaa Bonita Pietilaa. Hän sai aikoinaan tehtäväksi etsiä piirroshahmoille sielut eli hauskasti puhuvat ääninäyttelijät.

Roolittaja ja tuottaja Bonita Pietila kertoo 45 minuutin erikoishaastattelussa, miten vauhdilla tehty roolitus oikein tapahtui. Hän paljastaa myös, mikä oli Bart Simpsonin alkuperäinen nimi.

Pietila on asunut koko elämänsä Yhdysvalloissa. Hän tuntee itsensä silti täysin suomalaiseksi, ja hänen kauttaan Simpsoneiden hulvattomat tarinat ovat saanet myös hieman suomalaista lisäväriä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme