Mainos
Mainos

27.1. Liza Marklund tuntee reportterin työn

Liza Marklund on elättänyt itsensä ruletinhoitajana Piitimen kaupunginhotellissa synnyinseudullaan Pohjois-Ruotsissa, tarjoilijana Lontoossa ja puhelinmyyjänä Hollywoodissa. Journalismi vei kuitenkin Marklundin, joka ennen kirjailijanuraansa ehti kiertää ruotsalaislehtiä Norrländska Socialdemokratenista Expresseniin.

Marklundin useiden kirjojen päähenkilö on reportteri Annika Bengtzon, joka tasapainoilee iltapäivälehden rikostoimituksen sovinistisikojen ja perhevelvoitteiden ristipaineessa.

Marklundin riipaisevat kirjat perheväkivallasta ovat nostattaneet kiivaan keskustelun ja epäilyjä niiden asiasisällön todenperäisyydestä. Kahdesti Marklund on valittu Ruotsin kymmenen ihailluimman naisen joukkoon.

Uusimman teoksensa Postcard Killers Marklund on kirjoittanut yhdessä amerikkalaisen James Pattersonin kanssa - kirja ilmestyy suomeksi helmikuun alussa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme