Mainos
Mainos

27.2. Homot saavat vihdoin virallistaa suhteensa

Maaliskuun alussa tulee voimaan laki, joka mahdollistaa samaa sukupuolta olevien parisuhteen rekisteröimisen. Moni homo- ja lesbopari on odottanut lakia pitkään.

Eduskunta hyväksyi lain viime syksynä suuren julkisuuden saattelemana. Eduskuntatalon portailla esiintyi sekä kannattajia että vastustajia.

Asenteet vaihtelevat myös sen mukaan, missä päin Suomea ollaan. Maistraatteihin tekemämme soittokierros osoittaa, että maa tuntuu jakautuvan kolmeen vyöhykkeeseen.

Pääkaupunkiseudulla samaa sukupuolta olevien rekisteröinnistä on tehty kymmeniä tiedusteluja. Myös rekisteröitymisaikoja on varattu paljon. Muissa suurissa kaupungeissa, kuten Turussa, Tampereella ja Oulussa on tehty yksittäisiä aikavarauksia. Maaseutumaistraateissa Lapissa ja Itä-Suomessa eivät puhelimet ole soineet.

Lähetyksen muita aiheita:
Saksallakin on oma inkeriläisongelmansa. Venäjän armeija kaipaa loistonsa päiviä. Seinäruusut ovat menneisyyttä: nuoret naiset iskevät miehiä estoitta. Tähtivieraana huipputanssija Tero Saarinen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme