Mainos
Mainos

27.2. Taksiautoilun kummallinen ikäraja

Suomessa yritetään jatkaa työuria ja houkutella ihmisiä jatkamaan töissä pidempään. Samaan aikaan laki estää joidenkin työnteon.

Vaikka taksinkuljettaja olisi täysin terve ja työkykyinen, hän ei voi edes lääkärintodistuksella jatkaa ajamista täytettyään 70 vuotta. Erikoista on se, että 70-vuotias voi kyllä ajaa linja-autoa ja täysperävaunurekkaa, mikäli lääkäri toteaa ajokyvyn riittäväksi.

Kälviäläinen Erkki Myllykangas pohtiikin paluuta rekkakuskiksi nyt, kun laki kieltää taksiajot. Hän tosin ihmettelee lain perusteita.

- Kyllä minusta pölliauton kuljettaminen on huomattavasti vaikeampaa kuin taksin ajaminen, arvioi molempia työkseen ajanut Myllykangas.

Myllykankaan taksikuskin ura alkoi historiallisella tavalla 52 vuotta sitten. Tuolloin presidentti Kekkonen myönsi kälviäläisen taksikuskin alaikäiselle Erkki-pojalle poikkeusluvan taksinajoon.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme