Mainos
Mainos

27.3. Koteja kaatuu Brasiliassa olympiarenkaiden alta

Rio de Janeiron kukkuloilla asuvan Rosinha Almeidan elämä muuttui yhdessä päivässä. Kaupungin asuntoviraston merkki, SMH, tulee sanoista Social Municipal Housing. Vaikka se tarkoittaa asuntovirastoa, niin Riossa se tarkoittaa häätöä.

Brasiliassa valmistaudutaan kovaa vauhtia maassa järjestettäviin jalkapallon MM-kisoihin ja olympialaisiin. Kisat ovat kehittyvälle maalle näytön paikka, mutta kisahumun jalkoihin uhkaa jäädä lähes kahdeksansataatuhatta ihmistä. Heidän kotinsa aiotaan tuhota kisojen tieltä.

Riolaisia on ihmetyttänyt kaupungin tapa hoitaa häätöpäätökset. Esimerkiksi kolmen lapsen äiti Rosinha Almeida oli töissä ja lapset hoidossa, kun heidän kotinsa käytiin merkkaamassa.

Viranomaisten mukaan häädöt tapahtuvat ympäristön kannalta riskialueilta, mutta ristiriitaisia ajatuksia herättää se, että tilalle kaavaillaan turisteille tarkoitettuja näköalatasanteita ja ravintoloita.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme