Mainos
Mainos

27.4. Kodinkoneiden vaarat

Suomessa syttyy vuosittain peräti tuhat asuinrakennuspaloa kodinkoneiden vikojen tai huolimattoman käytön takia. Liesi on ehdottomasti vaarallisin kodinkone - se sytyttää vuosittain noin 700 tulipaloa.

Ihmiset unohtavat keittolevyn päälle joko selvin päin tai humalassa kokatessaan, lisäksi lapset ja lemmikkieläimet saattavat epähuomiossa osua hellan nappuloihin. Tilannetta pahentaa tietysti se, että lieden lähellä säilytetään paloherkkiä tavaroita.

Yllättäen pyykin- ja astianpesukoneista syttyvät tulipalot ovat lisääntymään päin. Esimerkiksi viime vuonna peräti sata tulipaloa syttyi pyykinpesukoneen sähkövian takia. Pesukoneita ei pitäisikään koskaan jättää päälle kotoa poistuttaessa.

Paloviranomaisten mukaan monista suomalaisista on tullut uusavuttomia tulenkäsittelyssä. Liian moni luottaa siihen, että palovaroitin riittää ja palokunta kyllä tulee paikalle.

45 minuuttia näyttää ensi keskiviikkona, miten eri kodinkoneet syttyvät ja miten eri tilanteissa tulisi toimia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme