Mainos
Mainos

27.4. Mikä tekee pedofiilin?

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomitaan Suomessa noin 150 henkilöä vuodessa. Pedofiili on yleensä mies.

Pedofilian taustalla on tunne-elämän häiriö jo ennen murrosikää. Jokin estää ihmistä kypsymästä aikuiseen seksuaalisuuteen.

Osasta hyväksikäytetyistä lapsista tulee vanhempina hyväksikäyttäjiä. Toisaalta, jos hyväksikäytetty lapsi saa hoitoa, traumasta voi parantua.

Pedofiilien hoitoa kokeillaan Kuopion vankimielisairaalassa niin kutsutulla STOP-ohjelmalla, jossa pyritään vaikuttamaan asenteiden kautta käyttäytymiseen.

Halvan öljyn aika on ohi

Kymmenen vuoden päästä voi käydä niin, että juna-aseman lähellä sijaitsevien asuntojen arvo nousee pilviin, mutta pellolle automatkan päähän rakennettua omakotitaloa ei osta kukaan.

Huima tulevaisuudenkuva, mutta tosi jos öljyn hinnanousu jatkuu rajuna. Raakaöljyn hinta on vuodessa lähes tuplaantunut.

Tiedemiehet varoittavat öljyntuotannon kasvun taipuvan lähivuosina alamäeksi, mikä nostaa hintoja edelleen.

Öljyteollisuus rauhoittelee ja sanoo öljyä riittävän vielä vuosikymmeniksi. Ketä sinä uskot?

Taistelu metsistä laajenee etelään

Sekä luonnonsuojelijat että paikalliset metsurit katsovat voittaneensa kamppailun, joka käytiin Inarissa valtion vanhojen metsien käytöstä.

Me kävimme katsomassa osapuolten tunnelmia, kun Greenpeace purki leirinsä. Pinnan alla kytee edelleen, ja neuvottelut Ylä-Lapin metsien käytöstä jatkuvat kesäkuussa.

Luonnonsuojelujärjestöt haluavat, että metsien suojelu lisääntyy myös etelässä. Tavoitteena on, että Etelä-Suomen metsistä saataisiin suojeltua kymmenen prosenttia.

Sauvakävely valtaa Kiinan

Suomalainen sauvakävely on Euroopan nopeimmin kasvava kuntoliikuntalaji.

Kansainvälisen sauvakävelyliiton mielestä ei kuitenkaan riitä, että sauvat viuhuvat jo lähes 30:ssä maassa - lajille yritetään löytää uusia ystäviä myös Kiinan valtavilta markkinoilta.

"Nordic walking" on saanut Kiinassa suurta huomiota - laji on jopa ylittänyt maan television uutiskynnyksen.

Hollywoodin uudet sankarit

Hollywoodin sankarihahmot ovat joutuneet uudenlaisen tarkastelun kohteeksi. Enää maailman pelastajaksi ei kelpaa brittimurretta tyylikkäästi puhuva James Bond, sillä uudet superagentit ovat yhtä kotonaan niin katujengien kuin vaativien sotilastehtävienkin parissa.

Tällä viikolla ensi-iltansa saavassa elokukvassa xXx - The Next Level rap-maailmasta tuttu Ice Cube on laitettu toimintasankarin muottiin.

Veimme näyttelijä Jarmo Mäkisen katsomaan elokuvaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme