Mainos
Mainos

28.1. Alokaskato puolustusvoimissa

Karjalan prikaatissa Vekaranjärvellä harjoitellaan aseen käyttöä. Opettelemassa ovat kaksi viikkoa sitten palvelukseen astuneet alokkaat. Varusmiespalveluksen alkumetreillä uuden opettelemista on paljon.

-Ehkä aamuherätykset ovat pikkaisen joskus rassanneet, mutta eipä oikein muuta sellaista ylitsepääsemätöntä ole tullut eteen vielä, alokas Juha Viiri pohtii.

Monelle muulle armeijan alku on ollut liikaa. Kun kaksi ensimmäistä palvelusviikkoa on kulunut, jo noin tuhat alokasta eri puolilla Suomea on pakannut laukkunsa. Lähes yhdeksän prosentin poistuma on suurin tähänastisista keskeytysmääristä.

-Terveydelliset syyt on suurimassa osassa. Siviilipalvelukseen hakeutuminen on toinen, kertoo koulutuspäällikkö Ari Grönroos Maavoimien esikunnasta.

Joukko-osastoittain keskeytyksissä on suuria eroja. Kun Karjalan prikaatissa lähtijöitä on ollut vain viitisen prosenttia, muutamissa varuskunnissa jo lähes joka viides alokas on poistunut vahvuudesta.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme