Mainos
Mainos

28.1. Tuontiauton hinta tuplaantui

Ulkomailta käytettynä tuotu auto pärjää Suomessa, vastoin villejä huhuja. Auton lopullinen hinta voi kuitenkin kohota kaksinkertaiseksi, kun verot sekä nouto- ja huoltokulut lasketaan ostohinnan päälle. Tuontiauto on usein siisti ja hyvin varusteltu verrattuna suomalaisiin ikätovereihinsa.

Yksin maailmalla

Lapset yksin turvapaikanhakijoina

Euroopassa vaeltaa jopa sata tuhatta kotimaatonta lasta. He ovat pakolaisina vieraalla maalla vailla vanhempien turvaa.

Suomessa haki viime vuonna turvapaikkaa 108 yksinäistä, alaikäistä lasta. Luku on eurooppalaisittain pieni, ja Suomi varautuukin suurempiin määriin yksinäisiä lapsia. Suurin osa tulijoista on teini-ikäisiä poikia, mutta nuorin oli vasta kolmivuotias.

Hevosmetsuria tarvitaan

Hevosmetsuri

Työpari mies ja hevonen ehtivät melkein kadota Suomen metsistä. Mutta nyt hevosmetsureille on taas kysyntää. Luonnonsuojelualueita tai asutuskeskusten pieniä metsäpalasia ei metsäkoneilla voi hoitaa.

Sveitsiläissyntyinen Christoph Rohr ja suomenhevonen Kalle paiskivat töitä kaupunkisavotassa Espoossa.


Lähetyksen muita aiheita: Peter Nygårdin tuhkimotarina - pikkumökistä suurliikemieheksi. Lähikuvassa näyttelijä Seela Sella.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme