Mainos
Mainos

28.10. Hyväksikäyttäjät hiekkarannoilla

Monelle Afrikka ja erityisesti Mombasan paratiisirannat ovat unelmien lomakohde. Keniaan matkustaa joukoittain myös niitä, jotka käyttävät hyväkseen lapsia. Kenian pohjaton köyhyys ajaa alaikäisiä rantakohteisiin raharikkaiden turistien saaliiksi.

Järkyttävintä on se, että nämä itseään ja lapsuuttaan myyvät alaikäiset ovat yhä nuorempia ja heitä on entistä enemmän.

YK:n lastenjärjestön Unicefin mukaan peräti kolmekymmentä prosenttia 12-18 -vuotiaista kenialaisnuorista voidaan katsoa seksityöläisiksi.

Lasten hyväksikäyttöön eivät syyllisty pelkästään ulkomaalaiset pedofiilit, vaan myös paikalliset asukkaat.

Alle kymmenvuotiaita uhreja

Kenian paraatirantakohteessa Mombasassa ilmiö ei näy niin räikeästi, mutta vain lyhyen matkan päässä pohjoiseen tulee vastaan aivan toisenlainen todellisuus.

Monissa rannikon köyhissä kylissä on varsin tavallista, että jopa alle kymmenvuotiaat lapset yrittävät ansaita rahaa seksityöläisinä. Vanhemmat ovat voimattomia, koska kotona ei ole tarjolla edes riittävästi ruokaa.

Keniassa toimii joitakin hyväntekeväisyysjärjestöjä, jotka ottavat suojiinsa ja hoitavat hyväksikäytettyjä lapsia. Apua on tarjolla aivan liian vähän.

Tienvarsikyltit varoittavat lasten hyväksikäytöstä, josta periaatteessa voi seurata jopa elinkautinen vankeustuomio. Viranomaiset ovat perillä ongelmasta, mutta he eivät suojele lapsia tarpeeksi tehokkaasti.

Pelkona on Kenian maineen tahriutuminen suosittuna turistimaana. Se veisi mukanaan myös elintärkeät matkailutulot, joita köyhä maa kipeästi tarvitsee.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme