Mainos
Mainos

28.11. Lauri Tähkä - pelimanni popin huipulla

Lauri Tähkä on tehnyt suomalaisessa pop-musiikissa jonkin sortin historiaa. Eteläpohjalaisilla kansanlauluilla levytys- ja keikkauransa aloittanut Tähkä on Elonkerjuu-orkestereineen onnistunut lyömään itsensä läpi valtavirran musiikkimaun.

Tähkä poimii pohjalaisia sananparsia ja elämänviisauksia teksteihinsä ja virittää niistä radioaalloille päätyviä hittejä.

Keikoilla Tähkä on edelleen iloinen ja avoin hulivilipoika, eteläpohjalaisen kansanlaulun päähenkilö. Juuri se saa fanit ajamaan hänen perässään ympäri Suomea ja ostamaan Tähkä-paitoja ja -kondomeja, Elonkerjuu-pipoja ja helavöitä.

Tähkä on tehnyt pitkän päivätyön päätyäkseen ammattimuusikoksi, eikä hän oleta suosion jatkuvan loputtomiin. Niinpä hänen asenteensa on kuin pohjalaisen pientilallisen: töitä tehdään silloinkin, kun menee hyvin. Huomenna saattaa olla jo laarit tyhjät.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme