Mainos
Mainos

28.11. Tappajia halutaan siirtää avohoitoon

Suomessa valmistellaan parhaillaan lakia, jonka mukaan yleensä henkirikoksesta pakkohoitoon passitettuja kriminaalipotilaita voitaisiin siirtää niin sanottuun velvoitteiseen avohoitoon.

Tavoitteena on näiden kriminaalipotilaiden pitkien mielisairaalahoitojen lyhentäminen. Keskimäärin heidän sairaalahoitonsa voi kestää lähes kymmenen vuotta.

Velvoitteinen avohoito olisi tarkoitus toteuttaa siten, että terveydenhuoltojärjestelmä ylläpitäisi tiivistä kontaktia avohoitopotilaaseen, jotta tämä selviäisi arkielämästä.

Suurin osa näistä kriminaalipotilaista kärsii vainoharhaisesta skitsofreniasta, mikä edellyttää säännöllisen lääkityksen käyttöä.

Vaikka kyseessä ei ole kovin suuri potilasmäärä, avoinna on vaikea kysymys. Kuinka taataan se, että avohoitoon siirrettävät potilaat eivät ole vaaraksi ympäristölleen, jos hoito- ja valvontakontakti ei toimi niin kuin sen pitäisi?

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme