Mainos
Mainos

28.9. Rahankeräyslupia myönnetään umpimähkään

Tunnettujen ja asiansa kunnialla hoitavien hyväntekeväisyyskeräysten katveessa toimii myös muunlaisia yrittäjiä.

Virallisen lipas- ja listakeräysluvan sai äskettäin yhdistys, jonka puheenjohtaja on ollut poliisin kuultavana epäiltynä rahankeräysrikoksesta ja kirjanpitorikoksesta.

Kysyimme, millä perusteilla virallisia rahankeräyslupia myönnetään.

Pendolino - murheenkryyni

Pendolino-junat tulivat Suomen rautateille kymmenen vuotta sitten. Ikävä kyllä kallistuvakoristen italialaiskaunotarten meno takkuilee vieläkin.

-Täsmällisesti aikataulussa kulkee korkeintaan puolet Pendolinoista, toteaa vakiomatkustaja.

Toimittajamme lähti aamujunalla Tampereelta Helsinkiin ottamaan selvää, mikä Pendolinojen kyydissä kiikastaa.

Vaarallisia valheita

Lasten seksuaalista hyväksikäyttöä on erittäin monimutkaista tutkia, eivätkä tutkimista helpota perättömät ilmiannot tai lakia kirjavasti tulkitsevat tuomioistuimet.

Pedofilia- tai insestiväitteiden todenperäisyyden selvittäminen voi pahimmillaan olla lapselle vuosia kestävä raskas prosessi, jonka aikana hän joutuu lukuisten aikuisten tentattavaksi ja tutkittavaksi.

Kokkolassa viranomaiset päättivät viime syksynä ryhtyä tiiviimpään yhteistyöhön, kun 14 alaikäisen pojan seksuaalinen hyväksikäyttö tuli tutkintaan.

VIP-ravintolat vetävät väkeä

Yhä useampi yökiitäjä haluaa paitsi erottua, myös viettää aikaa kaltaistensa joukossa.

Heitä palvelevat Helsingin VIP-ravintolat. Perusyökerhon yhteyteen on rakennettu erikoistila, johon pääsee omalla VIP-avaimella.

VIP-tiloissa julkkikset ja poliitikot voivat rentoutua, mutta myös taviksilla on pääsy kaikkein pyhimpään, jos he ovat valmiit maksamaan suolaisen hinnan jäsenyydestä.

Kävimme VIP-ravintolan avajaisissa, missä salamavalot välkkyivät ja kuohujuoma virtasi. Halutuimmat vieraat noudettiin paikalle loistoautolla.

Lapset kohtaavat aikuisten maailman sadun kautta

Elokuvassa Jali ja suklaatehdas joukko lapsia pääsee tutustumaan erikummalliseen Vili Vonkkaan ja hänen suklaatehtaaseensa.

Tim Burtonin ohjaama elokuva perustuu Roald Dahlin satuun.

Veimme Kirjailija Tomi Kontion katsomaan elokuvaa. Hänen mielestään saduissa viehättää tietty anarkismi ja selkeä jako hyvään ja pahaan.

Pohjois-Karjalan purevasanainen änkyrä

Kirjailija Heikki Turunen valmistelee teosta, jossa hän pohtii suurten ikäluokkien seksuaalista heräämistä 1950 ja 60-lukujen taitteessa. Miksi nyt vallassa olevasta sukupolvesta tuli sellainen kuin tuli?

Turusen mukaan paluuta hänen läpimurtoromaaninsa Simpauttajan Suomeen ei ole, mutta se elää aikalaisten muistoissa.

Simpauttaja-elokuvan kuvauksista tuli kesällä kuluneeksi 30 vuotta. Tekijät kokoontuivat Lieksaan ja saivat paikallisilta asukkailta juhlavastaanoton.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme