Mainos
Mainos

28.9. Venäläispankki poliisin syyniin

Poliisi selvittää Kotkassa edustustoaan pitävän venäläispankin Bankirsky Domin rahaliikennettä. 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan selvityksen käynnisti ilmoitus 150000 euron suuruisesta rahasiirrosta.

Pankin omistaa venäläinen liikemies suomalaisen kiinteistöalan yrityksensä kautta. Poliisi yrittää nyt selvittää liikemiehen hallinnoimien varojen alkuperää ja käyttöä. Bankirsky Dom on Nordean yhteistyökumppani eli kirjeenvaihtajapankki Venäjällä.

Poliisi ei halunnut antaa asiasta tv-haastattelua. Nordealle tieto poliisin toimista oli yllätys. Finanssivalvonta ei puolestaan voi kommentoida yksittäisen valvottavan asiaa.

Viime toukokuussa Finanssivalvonta sanoi ryhtyvänsä selvittämään Bankirsky Domin ja Nordean välisen yhteistyön yksityiskohtia.

-Se kokonaisuus on varmasti syytä käydä läpi, totesi Finanssivalvonnan lakimies Tuija Nevalainen 45 minuuttia -ohjelmassa toukokuussa.

Nordea totesi keväällä, että sen ja venäläispankin välisestä liikesuhteesta ei ole syytä keskustella julkisuudessa. Perusteluna oli se, että Bankirsky Dom on vain jättipankin pieni liikekumppani ja yksi sen paristasadasta venäläisestä kirjeenvaihtajapankista.

-Kirjeenvaihtajasuhteessamme on kysymys maksujen sujuvasta välittämisestä ja vastaanottamisesta. Yhteistyömme Bankirsky Domin kanssa on ollut vähäistä, selvitti Nordean Itä-Euroopan toimintojen johtaja Anu-Leena Koskelainen toukokuussa 45 minuuttia -ohjelmalle.

Katso Tuula Malinin juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme