Mainos
Mainos

29.10. Isä ja äiti eivät jaksa

Perhetyöntekijät lähettävät lapset kouluun, kun vanhemmat eivät jaksa.

Viina, huumeet, masennus ja työuupumus ovat kaikki syitä lastensuojelutapausten lisääntymiseen. Ongelma koskee sekä köyhiä että rikkaita. Lapsia on avohuollon piirissä yli viisikymmentätuhatta, määrä on seitsemässä vuodessa lähes kaksinkertaistunut. Vastuuta lastensuojelusta on siirretty kunnilta järjestöille, joiden työntekijät osallistuvat perheiden arkeen ja yrittävät saada tolkkua elämään. Herättäjät soittavat ovikelloa aamuisin. He huolehtivat lapset kouluun silloinkin, kun vanhemmat eivät jaksa nousta sängystä.

.

Muotoilu on muotilaji

Kansainvälinen lehdistö kyselee jatkuvasti, milloin Suomeen tulee uusi Aalto. Alvar Aalto jakkaroineen ja maljakkoineen on nuorille muotoilijoille rasite. Lahjakkaita, nuoria suunnittelijoita täällä kyllä on! Muotoilualan oppilaitoksiin oli jälleen ennätysmäärä hakijoita.

.

Oma maa mustikka

Enää ei ole harvinaista lähteä työskentelemään joksikin aikaa ulkomaille, joko työnantajan lähettämänä tai omatoimisesti. Lähtöhaluja siivittää ajatus lisäkokemuksesta ja ammattiatidon kasvusta. Edessä voi kuitenkin olla epämiellyttävä yllätys, kun on aika palata kotiin. Sen sijaan että pääsisi hyödyntämään ulkomaankokemustaan, niin kuin tietysti pitäisi olla, voikin joutua toisarvoisiin tehtäviin. Pahimmassa tapauksessa sijainen on vakinaistettu ja edessä on irtisanominen.

.

Merimies on eri mies - vai?


Yhä useamman laivan perästä lasketaan Suomen lippu ja sinisen ja valkoisen tilalle tulee muita värejä. Kotimaan varustamoista on kadonnut yli 1000 työpaikkaa ulosliputusten vuoksi. Nyt tahti näyttää kiihtyvän. Viking Line ilmoitti viime viikolla aloittavansa yt-neuvottelut matkustajalaiva Rosellan henkilöstön kanssa. Vastaavia uutisia pelätään tulevan lisää. Tilannetta ennakoiden valtio aikoo vähentää merimiesten koulutusta. Merenkulku on Suomelle elinehto, mutta suomalainen merimies ilmeisesti ei.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme