Mainos
Mainos

29.10. Lastenmusiikki kiinnostaa aikuisiakin

Suomessa on meneillään todellinen lastenmusiikkibuumi. Uusia levyjä ilmestyy tiuhaan tahtiin, ja konsertit täyttyvät innokkaasta metrinmittaisesta yleisöstä ja heidän joskus jopa innokkaammista vanhemmistaan.

Vanhojen lastenlaulujen uudet sovitukset alkavat olla harvassa. Nyt tehdään uusia, oivaltavia ja vähän anarkistiakin lastenlauluja, joita myös vanhemmat jaksavat ja haluavat kuunnella.

Sanoitukset sisältävät hauskoja tarinoita, yllättäviä käänteitä ja joskus opetuksiakin. Musiikkityyli voi puolestaan vaihdella hiphopista reggaehen tai kansanmusiikista rockiin.

Pikkulasten räppäämiä Ella ja Aleksi -levyjä pidetään tärkeinä lastenmusiikki-innostuksen nostattajina, mutta yleisöön on purrut myös tunnettujen rock- ja popmuusikoiden heittäytyminen lapsellisiksi.

Sekä lapset että vanhemmat osaavat arvostaa uusien laulujen rikasta ääni- ja rytmimaailmaa, josta erityisesti Paukkumaissi-yhtye on tunnettu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme