Mainos
Mainos

29.10. Samuli Vauramon intohimona elokuvanäytteleminen

Näyttelijä Samuli Vauramo on päättänyt määrätietoisesti keskittyä elokuvanäyttelemiseen. Tekniikkaansa hän on kehittänyt Judith Westonin workshopeissa Yhdysvalloissa.

Suomessa Vauramo on saanut työskennellä eri ohjaajien kanssa ja liikkua lajityypistä toiseen. Nuorella näyttelijällä on jo yksi Jussi-ehdokkuuskin. Se tuli hip hop -muusikon roolista Dome Karukosken elokuvassa Tyttö sinä olet tähti.

Aku Louhimiehen ohjaamassa Käskyssä Vauramo kokeili ensimmäistä kertaa metodinäyttelemistä, mikä tarkoittaa roolihenkilön maailmaan syventymistä myös kuvausten ulkopuolella.

Saadakseen tuntumaa nuoren sotilaan askeettiseen elämään näyttelijä asui puolijoukkueteltassa, laittoi ruokaa kaminalla ja peseytyi kuusiasteisessa järvivedessä.

Vauramo sanoo, että maailmaa kohtaan näyttelijän pitää olla nöyrä, mutta roolia tehdessä ei hetkeäkään. Silloin pitää ottaa se tila, mikä roolille kuuluu.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme