Mainos
Mainos

29.11. Italialainen jalkapallo yhä konnien käsissä

Italia voitti viime kesänä jalkapallon maailmanmestaruuden. Samaan aikaan maata ravisteli sen jalkapallohistorian pahin korruptioskandaali. Serie A:n eli Italian mestaruussarjan pelituloksia oli manipuloitu vuosia.

Toimintaa johti Torinon Juventuksen entinen manageri Lucciano Moggi. Juventusta lukuun ottamatta petosvyyhteen sotkeutuneiden seurojen johdossa jatkavat samat konnat.

Italian urheilutuomioistuin päästi pahimmat rötöstelijät kohtuullisilla sakoilla ja muutaman vuoden työkielloilla. Siviilioikeuden tuomioihin ei kukaan enää usko.

Maailmanmestaruuden jälkimainingeissa AC Milanin ja maan suuriman mediakonsernin omistaja, entinen pääministeri Silvio Berlusconi vaati äänekkäimmin koko skandaalin ja tuomioiden mitätöimistä.

Tätä pidetään selvänä merkkinä siitä, että seurojen omistajien, sponsoreiden, jalkapalloliiton ja tv-yhtiöiden korruptoitunut verkosto pyörittää Italian ammattijalkapalloilua myös jatkossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme