Mainos
Mainos

29.2. Poliisin matkassa yön pikkutunneilla

45 minuuttia liikkui viime viikonloppuna Jyväskylän, Tampereen ja Helsingin yöelämässä poliisipartioiden mukana. Helmikuiseen tapaan yöt olivat vuoden hiljaisimpia, mutta peruskuvio oli tuttu. Tehtävät keskittyivät humalaisten aiheuttamiin ongelmiin.

Poliisi muun muassa keräsi päihtyneitä talteen, selvitteli tappeluita sekä puuttui metelöintiin ja muuhun häiriköintiin. Liikennetehtävistä monet liittyivät nekin alkoholiin, lähinnä rattijuoppousepäilyihin.

Poliisijohto on jo kannattanut sisäministeri Päivi Räsäsen (kd.) ehdotusta siitä, että ravintolat lopettaisivat anniskelun joitain tunteja nykyistä aikaisemmin. Partioivat poliisit ovat samoilla linjoilla.

- Keskusta hiljenisi aikaisemmin. Keskustan pahoinpitely- ja ryöstörikoksista suuri osa tapahtuu kahden ja viiden välillä aamuyöstä. Siihen ravintoloiden aukioloajan lyhentäminen voisi vaikuttaa vähentävästi, kertoo komisario Jarkko Lehtinen Helsingin poliisista.

Voisiko käydä niin, että rikokset siirtyisivät lähiöihin?

- Se on totta, että tehtävät Itä-Helsingissä ja Pohjois-Helsingissä lisääntyvät, kun keskusta hiljenee ja ravintolat hiljenevät. Toisaalta niiden määrä ei ole verrattavissa siihen, mikä määrä keskustassa on pahoinpitely- ja väkivaltatehtäviä. Vaikea on kuitenkaan ennustaa, mitä tapahtuisi, jos jokin olisi toisin, Lehtinen pohdiskelee.

Katso juttu ja sisäministeri Päivi Räsäsen haastattelu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme