Mainos
Mainos

29.3. Piraatit Viron-matkailun vetonaulana

Moni suomalainen ei tiedä tai välitä siitä, että yhdenkin piraattilevyn tuominen maahamme on rikos. Tallinnan sataman lähellä kaupitellaan suomalaisille cd-levyjen ja konsolipelien luvattomia kopioita.

Viron viranomaisten mielestä suomalaisten pitää lopettaa piraattien ostaminen. Tahtovatko virolaiset edes kitkeä piraattikauppaa? Entä mistä väärennetyt tuotteet tulevat hämärien kojujen myyntitiskeille?

Miksi Lauri palasi Inter Milanista?

Jalkapalloa kuusi tuntia päivässä, tähtäimenä ura ammattilaisena. Vasta 14-vuotiaalla Laurilla on kanttia uskoa unelmaansa.

Viime syksynä Laurin kohdalla toteutui tuhansien poikien unelma: hänet poimittiin Inter Milanin juniorijoukkueeseen pelaamaan.

Mutta miksi hän palasi takaisin Suomeen, vaikka olosuhteet Italiassa olivat huippuluokkaa ja peli sujui?

Vaarojen tie Hangosta itärajalle

Suomalaisautoilijat kammoavat matkaa Hangon satamasta itärajalle. Venäläisten rekkaralli pelottaa, koska naapurimaan kuljettajien ajotyyli on välillä hurja ja onnettomuuksia sattuu usein.

Mikä on mitalin toinen puoli? Venäläiskuljettajien näkökulma on tähän asti unohdettu. Miltä heistä tuntuu ajaa tiukoissa aikataulupaineissa ja odottaa rajalla pahimmillaan päiväkausia?

Päätimme ottaa asiasta selvää. Toimittajamme hyppäsi Hangossa venäläisrekan kyytiin.

Erektiolääkebisnestä lain rajamailla

Erektiolääkkeiden valmistajat käyvät hurjaa kilpailua paisuvista markkinoista. Joka päivä kymmenentuhatta suomalaista miestä nappaa potenssipillerin. Ne ovat reseptilääkkeitä, joita ei lain mukaan saa mainostaa.

Lääkkeiden valmistajien nettisivuilla kaadetaan naisia pillereiden voimalla, ja ulkomainoksissa julistetaan erektion olevan jokamiehenoikeus.

Pillerien huvikäytöstä on tullut trendi alle kolmekymppistenkin miesten joukossa. Kelan asiantuntijalääkäri varoittaa erektiolääkkeiden turhasta käytöstä.

Pirkka-Pekka Petelius kohtaa Vaaleanpunaisen pantterin

Sanotaan, että nauru pidentää ikää. Brittikoomikko Peter Sellersin kohdalla se ei valitettavasti pitänyt paikkaansa, mutta toivottavasti hänen yleisönsä hirnui itselleen lisävuosia. Sellersin esittämä komisario Clouseau oli kuin kävelevä katastrofi. Näyttelijän omimpia taitoja olivat imitointi ja erilaiset murteet.

Elokuvasarja Vaaleanpunaisesta pantterista käynnistyi 1960-luvulla. Pantterin uudessa tulemisessa Clouseaun rooliin on astunut amerikkalaiskoomikko Steve Martin. Minkä Sellers onnistui välittämään täydellisellä pokerinaamalla, Martin esittää hurjin ilmein ja elein.

Me veimme näyttelijä-tuottaja Pirkka Pekka Peteliuksen katsomaan uutta Pantteria. Hän tunnustautuu Steve Martinin komiikan suureksi ystäväksi. Petelius muistuttaa, että koomikkaan kuuluu yllätys.

Kirjailija Leena Lander ja vuosi 1918

Mitä ihmiselle tapahtuu äärimmäisessä konfliktitilanteessa, kun vietit saavat vallan ja sivistyksen pintakuori rapisee?

Näitä kysymyksiä mietti kirjailija Leena Lander, kun hän kirjoitti romaanin Käsky. Sen dramatisointi sai äsken ensi-iltansa Kansallisteatterissa.

Näytelmässä kuvataan naispunakaartilaisten kohtaloja vuoden 1918 sisällissodassa. Voittajat leimasivat heidät helposti epäsiveellisiksi nartuiksi, vaikka naiset olivat taistelleet vakaumuksensa puolesta. Landerin mielestä sisällisodan traumaa ei ole vielä selvitetty.

Hän haluaa kuitenkin kirjoittaa selvitymistarinoita. Vaikka kokemukset ovat rankkoja, myös toivoa on näkyvissä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme