Mainos
Mainos

29.4. Biologisen isän piina

"Janne" uskoo olevansa pienen lapsen biologinen isä, mutta lapsen äiti ei anna hänen enää tavata lasta. Lain mukaan Jannella ei ole edes oikeutta vaatia isyystestiä, koska lapsen äiti oli syntymähetkellä virallisesti naimisissa toisen miehen kanssa.

Jannesta on täysin kohtuutonta, ettei hänellä ole oikeutta vahvistaa isyyttään, vaikka hän asui lapsen äidin kanssa yhdessä koko raskauden ajan ja vauvan elämän alkumetrit.

Polkeeko yli 30 vuotta vanha isyyslaki biologisen isän ja lapsen oikeuksia? Aviomiehen isyyden voi kumota vain lapsen äiti, aviomies itse ja lapsi 15 vuotta täytettyään. Janne on lain mukaan täysin aseeton.

-Haluan vain, että minulle suodaan se mahdollisuus, että saan olla lapseni kanssa. Ja kokea niitä ainutlaatuisia tilanteita, mitä kaikki muut perheet, jotka ovat saaneet lapsen varmasti kokevat - ja ne ovat kullanarvoisia. Nyt pelottaa se, että en näe, kuinka lapseni oppii konttaamaan, Janne tuskailee.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme