Mainos
Mainos

29.4. Kieroilua kanatukirahoilla

Maa- ja metsätalousministeriö on laiminlyönyt valtion budjetista maksettavien kansallisten kanatukien valvontaa useiden vuosien ajan. Valtiontalouden tarkastusviraston raportin mukaan 2000-luvulla tukia on maksettu perusteettomasti useita miljoonia euroja. Asia nousi julkisuuteen kolme vuotta sitten, mutta ongelmaan ei vieläkään ole jämäkästi puututtu.

Samoille maatiloille on perustettu bulvaanien ja sukulaisten nimiin uusia yrityksiä, joista jokainen on hakenut maatilakohtaista kanatukea. Viranomaiset ovat tienneet säännösten kiertämisestä, mutta eivät ole siitä välittäneet.

Kuntien maataloussihteerit ovat kysyneet ministeriöstä ja TE-keskuksista neuvoa, miten tällaisten samoilla tiloilla toimivien yritysten kanssa tulisi toimia. Ylemmät viranomaiset ovat 45 minuuttia -ohjelman tietojen mukaan jopa todenneet, että "tänne ei tarvitse soitella".

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme