Mainos
Mainos

29.4. Voimaeläimet teutaroivat tauluissa

Marjatta Tapiola on eturivin maalareitamme. Taiteilijan uusimpien taulujensa aiheita ovat maskuliinista seksiä ja voimaa uhkuvat minotaurukset ja hevoskasvoiset kentaurit.

Vielä jonkin aikaa sitten taiteilija maalasi pelkkiä luita - härkien, nautojen ja hirvien pääkalloja. Nyt kuvat ovat muuttuneet värikkäiksi kankaalla teutaroiviksi eläimiksi, joilla on usein ihmisen ruumis.

Marjatta Tapiolan töitä on esillä myös Ateneumin suuressa Kalevala-näyttelyssä. Louhen ja Ilmarisen tarinat on taiteilija nähnyt uusin silmin. Pohjolan emännästä Louhesta on tehty sympaattinen vahva nainen, joka puolustaa omaisuuttaan ja lapsiaan.

Neljäkymmentä vuotta maalannut taiteilija on aina pitänyt oman tyylinsä. Kun muodit aikanaan halusivat realistisia kuvia työläisistä tai geometrisiä kuvioita, maalasi Tapiola sirkuslaisia. Vaikka aiheet ovat vaihtuneet, kuvat ovat aina olleet esittäviä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme