Mainos
Mainos

29.8. Paula Koivuniemi villitsee tanssikansan

Kuka pelkää Paulaa? Ei ainakaan yleisö - yli neljäkymmentä vuotta keikkabaanalla kulkenut Paula Koivuniemi vetää edelleen salit ja lavat täyteen väkeä.

Mikä saa yleisön vellomaan hulluna hänen laulunsa tahdissa? Vastaus ei löydy ainakaan yleisön ikää tarkastelemalla. Eturivissä Down by the Laiturin teltassa Turussa eivät heilu nostalgiaa etsivät kuusikymppiset, vaan paljon nuoremmat ihailijat.

Paula kertoo haastattelussamme pitkästä tiestään kisällistä mestariksi. Hän aloitti pienillä lavoilla, eikä saanut heti kaikkea. Kova perusta - vuosikymmenten kiertäminen keikoilla - on pitänyt pinnalla.

Paula Koivuniemi puhuu intohimosta työhönsä ja esiintymiseen. Hän muistelee jo pikkutyttönä olleensa lasten järjestämien esiintymisten primadonna.

Vaikka ikää on kuusikymmentä vuotta, vauhti jatkuu. Intohimo laulamiseen on verottanut omaa elämää ja ihmissuhteita. Miessuhteet ovat jääneet lyhyiksi, syttyneet ja sammuneet nopeasti, kun rakkaus työhön ja esiintymiseen on aina ollut ykkösenä.

Paulan laulut poikkeavat suomalaisista nyyhkybiiseistä ja esiintyminen lavalla on villiä menoa. Lauluissa on usein italialaista, rytmikästä meininkiä, ja hitaatkin kappaleet ovat vahvan dramaattisia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme