Mainos
Mainos

29.9. Neljänsadan kilometrin työmatka

Kirkkonummelaisen Olli Tiaisen auto starttaa kotipihasta kello 4.45. Edessä on runsaan parin tunnin ajomatka Tampereelle, johon Tiaisen työpaikka Turvatekniikan keskus alueellistettiin loppukesästä.

Työmatkaa kertyy päivässä yhteensä noin neljäsataa kilometriä.

- Toistaiseksi tämä on mennyt jotenkin, mutta en tiedä miten tämä sujuu pidemmän päälle. Nyt kun syksy tulee pimeämmäksi ja märemmäksi, niin rupeaa olemaan raskasta välillä, Tiainen sanoo.

Tiaisen tapaan moni muukin kulkee pitkän työmatkan alueellistettuun työpaikkaansa. Esimerkiksi Turvatekniikan keskuksen siirron jälkeen Tampereelle muutti vain muutama ihminen. Suurin osa, noin kolmekymmentä työntekijää kulkee Helsingin ja Tampereen väliä.

- Aika keskeistä nyt on, miten nämä ihmiset jaksavat. Olisimme toki toimineet paremmin Helsingissä, toteaa Tukesin ylijohtaja Seppo Ahvenainen.

Kritiikistä huolimatta alueellistaminen on jatkunut Suomessa pian kymmenen vuotta. Työpaikkoja pääkaupunkiseudulta maakuntiin on siirretty vajaat kolmetuhatta. Päätöksiä ja suunnitelmia on noin tuhannestaviidestäsadasta työpaikasta.

Mutta tämäkään ei vielä riitä. Nyt valtionhallinnossa käydään työpaikkoja läpi aiempaa laajemmin. Toiveissa on löytää jälleen satoja uusia työpaikkoja siirrettäviksi.

Katso Tommi Mannisen juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme