Mainos
Mainos

29.9. Vuokranantajan painajainen

Suurin osa vuokralaisista maksaa vuokransa ajallaan ja pitää asunnon hyvässä kunnossa, mutta valitettavasti joukkoon mahtuu myös vuokranantajan painajaisia.

He ovat onneksi harvinaisia, mutta yksikin epäonnistunut vuokralaiskokemus voi viedä yksityisen vuokranantajan halun antaa asuntonsa vuokralle. Yksityisten vuokranantajien etujärjestön Suomen Vuokranantajien toiminnanjohtajan Mia Koro-Kanervan mukaan huonot vuokralaiskokemukset on helpompi hyväksyä, jos vuokranantajalla ei ole tunnesidettä asuntoon.

- Vuokranantajissa on kaksi stereotyyppiä. Selkeästi sijoittamismielessä asuntoja vuokraavat suhtautuvat usein takapakkeihin, että "so what" ja jatkavat eteenpäin. Toisen ryhmän muodostavat ne, joilla on vähemmän asuntoja ja selkeä tunneside asuntoon, jota he vuokraavat. Jos heillä vuokralaisen kanssa kaikki menee pieleen, he voivat masentua ja heittää hanskat naulaan, tiivistää toiminnanjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Paikkoja rikottiin

Janne Varjonen vuokrasi kotitalonsa toiveikkaana kolmikymppiselle pariskunnalle ja heidän lapsilleen, jotka vaikuttivat ihanteellisilta vuokralaisilta. Ensivaikutelma kuitenkin petti ja perhe oli lopulta pakko häätää.

Vuokralaiskokeilu tuli Varjoselle kalliiksi, sillä vuokralaiset rikkoivat taloa, laiminlöivät pihanhoidon ja jättivät vuokria maksamatta. Varjosen vuokralaisilta pyytämä kuukauden vuokraa vastaava vakuus ei riitä korvaamaan rästiin jääneitä vuokria eikä talolle aiheutettuja vahinkoja.

Toiminnanjohtajan Mia Koro-Kanervan mukaan osa huonoista vuokralaiskokemuksista voitaisiin välttää muutamin yksinkertaisin keinoin. Hänen mukaansa yksityiset vuokranantajat ovat alkaneet myös peräänkuuluttaa oikeuksiaan entistä tiukemmin.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme