Mainos
Mainos

3.10. Monikulttuurisen arjen törmäyskohdat selvisivät

Suomessa on vuosia kinasteltu siitä, kuinka maahanmuuttajiin tulee suhtautua. Osa kantaväestöstä elää jo nyt monikulttuurisessa ympäristössä. Yksi heistä on Helsingin perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokas Pekka Tiusanen, jonka kotiseudulla Kontulassa asuu paljon maahanmuuttajia.

- Jokaista ihmistä pitää arvostella yksilönä. Jokainen vastaa teoistaan ja kaikilla on ihmisarvo, Tiusanen sanoo.

Hän ei halua Helsinkiin lisää kaikenlaisia maahanmuuttajia.

- Jos ajatellaan, että meille tulee ihminen, joka ei osaa omalla kielellään lukea tai kirjoittaa ja lähdemme hänestä kouluttamaan ihmistä johonkin ammattiin, niin se maksaa. Nyt näyttää siltä, että kukaan ei oikein hallitse sitä, mitä mikäkin oikeasti maksaa. Ei Helsingin veronmaksajien ongelma ole hoitaa EU:n sosiaalisia ongelmia, Tiusanen sanoo.

Keskiviikkona 45 minuuttia -ohjelmassa selviää, edustavatko Tiusasen mielipiteet suuren yleisön mielipiteitä Itä-Helsingissä.

Kysyimme suomalaisten mielipiteitä maahanmuuttajia kohtaan paitsi Kontulasta, myös muualta Mellunkylästä, Myllypurosta, Latokartanosta, Vuosaaresta ja Jakomäestä. Jakomäki ja Kontula ovat perussuomalaisten vahvoja kannatusalueita.

Kysyimme myös, mitä yllä mainituissa kaupunginosissa asuvat maahanmuuttajat ajattelevat suomalaisesta kulttuurista. Tavoitteena oli selvittää, millaista on monikulttuurinen arki käytännössä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme