Mainos
Mainos

3.11. Palkinto hevosrääkkäyksen paljastajille

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto on palkinnut Suvi Ojanperän ja Mikael Lindgrenin Vuoden eläinsuojeluteko -palkinnolla. Kaksikko paljasti Iitissä pitkään jatkuneen hevosten laiminlyöntitapauksen.

45 minuuttia kertoi asiasta viime tammikuussa. Ojanperä työskenteli talliharjoittelijana iittiläisellä hevostilalla. Hän ja Lindgren huolestuivat hevosten huonoista olosuhteista ja pitkittyneestä kärsimyksestä. He kävivät läpi koko eläinsuojeluviranomaisketjun ja yrittivät saada hevosille apua.

Tilanteeseen saatiin parannus vasta kun julkisuuteen päätyi valokuvia, jotka todistivat eläinten huonon kunnon ja surkeat olot.

Eläinsuojelu on Suomessa jakautunut useille eri viranomaisille, mikä hankaloittaa nopeaa puuttumista epäkohtiin. Lisäksi lainsäädäntö ei aina ole täsmällinen. Laissa määrätään hevosen juomakupin korkeus, mutta ei sitä että siinä pitää olla vettä.

Eläinsuojelupalkinnon myöntänyt Eläinsuojeluyhdistysten liitto toivoo, että Ojanperän ja Lindgrenin esimerkki rohkaisee ihmisiä auttamaan eläimiä hädässä.

Katso myös juttumme 20.1.2010:Hevosia nääntyy talleissa.

Katso Suvi Ojanperän haastattelu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme