Mainos
Mainos

3.11. Ruokaa ilman lisäaineita

Tamperelainen perheenäiti Susanne Viljanmaa-Tuomela käy ruokaostoksilla tavallisesti vain kerran viikossa. Hän on miettinyt miehensä kanssa jo etukäteen, mitä perhe syö minäkin päivänä.

Tuomelat suosivat kotiruokaa. Eineksistä heille kelpaavat vain sipuli-peruna -suikaleet ja lohkoperunat. Valmisruokien käyttöä rajoittavat lasten allergiat ja pyrkimys lisäaineettomaan ravintoon.

- Mitä puhtaampaa ruoka on sitä turvallisempaa se on, Viljanmaa-Tuomela sanoo.

Tuomelat ovat huomanneet, että sellaiset tuotteet, joissa on vähemmän lisäaineita ovat kalliimpia, mutta ostopäätöksiin se ei vaikuta.

- Ei! Tärkeintä on että ruoka on hyvälaatuista, koska meillä on lapsia syömässä.

Myös elintarviketeollisuus on reagoinut kuluttajien kysyntään. Tarjolle on tullut entistä enemmän lisäaineettomia tuotteita.

Aina ne eivät ole niin lisäaineettomia kuin pakkaustekstit antavat ymmärtää. Elintarviketurvallisuusvirasto (Evira) on joutunut puuttumaan kahden liha-alan yrityksen harhaanjohtavaan markkinointiin.

Katso Marja Juonalan juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme