Mainos
Mainos

3.11. Vaatimaton superlahjakkuus

Seitsemäntoistavuotias lukion kakkosluokkaa käyvä Joel Armia on ollut syksyllä jääkiekon SM-liigan puhutuin pelaaja. Häntä luonnehditaan lätkäpiireissä jopa sensaatioksi.

Armia nousi syksyllä Porin Ässien liigamiehistöön ja on vakuuttanut asiantuntijatkin otteillaan. Isokokoisena ja taitavana maalintekijänä hän edustaa pelaajatyyppiä, joka on erittäin kysytty NHL-seuroissa.

- Näin Armian pelaavan Ässien A-junioreissa keväällä ja jo silloin kiinnitimme häneen huomiota. Olen nähnyt hänet myös SM-liigassa ja on vaikea kuvitella, että hän on vasta 17-vuotias, luonnehtii Armiaa NHL:n Euroopan toimiston johtaja Göran Stubb.

Nuori Ässä-pelaaja suhtautuu kehujen keskellä yllättävän tyynesti uransa jatkoon ja häneen kohdistettuihin NHL-odotuksiin.

- Olisihan se hienoa, jos joskus pääsisi NHL:ään asti. En sitä kuitenkaan hirveästi mieti. Ajattelen tulevaisuutta enemmänkin peli ja kausi kerrallaan, Armia sanoo.

Katso Kirsi Alm-Siiran juttu

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme