Mainos
Mainos

3.12. Häätö uhkaa Äkkijyrkkää

Taiteilija Miina Äkkijyrkkää ja hänen harvinaista kyyttölehmikarjaansa uhkaa häätö Helsingin Vuosaaresta.

Äkkijyrkkä on tullut tunnetuksi kaupunkikuvaa piristäneistä lehmäveistoksistaan, joiden materiaalina on käytetty romutettujen autojen osia.

Äkkijyrkän Marimekolle suunnittelemista lehmäkuvioisista kankaista on myös tullut osa Suomen design-vientiä. Itäsuomalainen alkuperäiskarja, kyytöt, ovat Äkkijyrkän taiteen suuri inspiraationlähde. Rodun säilyminen ja tunnetuksi tekeminen on paljolti nimenomaan Miina Äkkijyrkän ansiota.

Lehmien kanssa hän osaa asiansa, sillä kuvataiteilijakoulutuksen lisäksi Äkkijyrkällä on myös karjakon pätevyys. Vuosien varrella taiteilija on myös tullut tunnetuksi näyttävistä kyyttötempauksistaan, mutta myös äänekkäistä yhteenotoista virkavallan kanssa.

Helsingin kaupunki haluaa häätää Äkkijyrkän karjoineen Uutelan tilalta, koska kaupungin mielestä Äkkijyrkkä on laiminlyönyt tilan vuokrasopimusta koskevia velvoitteitaan. Oikeusprosessi on vielä kesken, ja Miinan tueksi on nousemassa kansalaisliike.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme