Mainos
Mainos

3.12. Pitkäaikaistyöttömälle oma tukiryhmä

Työttömyyden kova ydin ovat 80 000 pitkäaikaistyötöntä. Jotkut heistä ovat kulkeneet kurssitusputkessa jopa kymmenen vuotta, eikä vakituista työtä vain löydy.

Nyt pitkäaikaistyöttömiä varten perustetaan palvelukeskuksia. Jokainen työtön saa ympärilleen tukiverkon, johon kuuluu useita asiantuntijoita. Työnhakuun ei rynnätä väkisin. Pitkä työttömyys voi vaatia vuosien kuntoutuksen.

Vauva voi särkyä rajusta ravistelusta!

-

Lapsi huutaa ja huutaa. Loppuunväsynyt vanhempi saattaa käydä kiinni ja ravistella rajusti. Alle yksivuotiaalle se voi olla kohtalokasta. Pahimmassa tapauksessa lapsi voi jopa kuolla. Vaikka henki säilyisi, lapsi voi saada vakavia, pysyviä vammoja.

HUS:n Lastenklinikalle ravisteltuja vauvoja tulee kuukauden, kahden välein. Helsingin rikospoliisi tutkii neljää epäiltyä vauvan ravistelutapausta. Yksi johti lapsen kuolemaan, kolme vakaviin vammoihin. Ilmiön yleisyyttä ei tiedetä. Osa vanhemmista ei ole käsittänyt ravistelun vaarallisuutta.

He antoivat rakkaimpansa

Kaatuneiden muistomerkki

Suomessa on yhä elossa noin kaksi tuhatta sotaleskeä, jotka eivät koskaan avioituneet uudestaan. Heidän elämänsä on ollut kovaa ja täynnä työtä. Silti moni on tyytyväinen katkeroitumisen sijaan. On pärjätty, ja se on riittänyt. Tapasimme kaksi leskeä, joilta sota vei rakkaimman.


Lähetyksen muita aiheita: Paperimiehet barrikadeilla. Finlandia-palkinto on kirjailijalle lottovoitto. Lähikuvassa Apocalyptica.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme