Mainos
Mainos

3.2. Helsinki sekaisin lumesta

Lunta on tänä talvena tuprutellut niin paljon, että lumi on noussut uutisotsikoihin lähes päivittäin. Helsingissä tilanne alkaa olla kriittinen, koska valtavat lumikasat ovat kutistaneet useat kadut niin kapeiksi, että hälytysajoneuvoilla ei enää niille pääse.

Pelastuslaitos onkin vedonnut kaupunkilaisiin, jotta he ottaisivat lapiot käteensä ja ryhtyisivät lumenluontitalkoisiin. Kaikkia tämä ei miellytä, vaan kaupungin viranomaisia vaaditaan hoitamaan lumikasat pois tukkimasta kadunvarsien pysäköintipaikkoja ja jalkakäytäviä.

Ongelmana ei ole pelkästään lumen auraus, vaan myös poiskuljetus. Lumikuormurit kärräävät lunta yötäpäivää lumenkaatopaikoille, jotka alkavat olla täynnä. Sen vuoksi tänä vuonna lunta on taas jouduttu kippaamaan myös mereen.

Lumi ja kova talvi eivät sekoita pelkästään liikennettä, vaan rikkovat myös putkia ja vaikeuttavat tulipalojen sammutusta. Ihmisille sattuu tapaturmia, kun he kaatuilevat liukkailla kaduilla ja pahimmassa tapauksessa murtavat luitaan.

Räystäillä kadunkulkijoita vaanivat myös valtavat jääpuikot, joita ei voi poistaa kuin nostolava-auton avulla.

Harmeista huolimatta on paljon niitäkin, jotka nauttivat täysin siemauksin runsaslumisesta talvesta, sen kauneudesta ja hienoista talviurheilumahdollisuuksista.

Myös Korkeasaaren saukko sukeltelee innoissaan lumessa silakoiden perässä, ja pikkupandaperhe jolkottaa terhakkaasti kuntopolullaan lumikinosten keskellä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme