Mainos
Mainos

3.3. Jäinen autuus

Moni avantoon uskaltautunut ihastuu kokemuksesta. Avantouinnin harrastajia on Suomessa ainakin 140 000, ja joukko kasvaa. Kylmä kylpy virkistää ja tervehdyttää. Jotkut haluavat kilpaillakin.

Reipas huumori siivitti menoa, kun Muoniossa järjestettiin avantouinnin neljännet MM-kisat. Rohkeat suomalaiset löysivät kovimmat haastajat venäläisistä kilpaveikoista ja -siskoista.

Kuinka köyhä pärjää?

Miten peruspäivärahalla tulee toimeen?

Toimittajamme Riitta Snellman halusi asettua samaan asemaan kuin 150 000 suomalaista. Hän kokeilee kuukauden ajan, millaista on elää peruspäivärahan turvin.

Jo alku yllätti. Peruspäivärahasta jäi verojen jälkeen käteen vähän yli 400 euroa kuukaudessa. Toimittajamme halusi pitää voimassa sekä televisioluvan että lehden tilauksen. Ne rokottivat saldoa aika lailla. Miten käy loppukuussa? Siitä Snellman raportoi nettipäiväkirjassaan sivullamme.

Pakolaisten kärsimys jatkuu

Thsethsenialaisten pakolaisleirillä Ingushiassa

Venäjä valmistautuu presidentinvaaleihin. Vladimir Putinin kampanja ulottuu kaikkialle, myös tshetsheenipakolaisten leireille Ingushiaan. Leirit haluttaisiin tyhjentää ja pakolaiset palauttaa Tshetsheniaan, jotta syntyisi vaikutelma, että asiat Tshetsheniassa ovat kunnossa.

Pakolaiset ovat peloissaan. Tosiasiassa heillä ei ole paikkaa, mihin palata. Olot leireillä ovat kurjat, mutta silti paremmat kuin tuhotusssa Tshetsheniassa, jossa sota jatkuu edelleen. Pahin uhka yli 60 000 pakolaiselle ovat sotilaat.


Lähetyksen muita aiheita: Irak-oikeudenkäynnin oikeudelliset ja poliittiset ulottuvuudet. Lähikuvassa Rasmus.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme