Mainos
Mainos

3.3. Viimeinen sammuttaa valot Latviassa

Mitä jää jäljelle, kun perheenjäsenten on pakko muuttaa eri maihin työn perässä? Latvialaiset tietävät: katkeruutta ja kova ikävä.

45 minuuttia tapasi perheen, jonka jäsenistä osa on jo lähtenyt maasta ja osa suunnittelee muuttoa.

Latvia on yksi kansainvälisen talouskriisin häviäjistä. Hyvinä vuosina yli kymmenen prosentin talouskasvusta nauttinut Baltian tiikeri on nyt lähinnä ontuva koira.

Latvialaisista oli tammikuussa työttöminä 22,9 prosenttia. Luku on Euroopan unionin korkein. Työttömyyden riivaama Latvia kärsii myös laajasta maastamuutosta. Tilastoja ilmiöstä ei ole, koska Euroopan Unionin alueella työvoima liikkuu vapaasti. Epävirallisten arvioiden mukaan jopa joka kymmenes asukas on lähtenyt Latviasta maan EU-jäsenyyden jälkeen.

Latvian työvoimahallinnon kansainvälinen yksikkö neuvoo maasta ulkomaille haluavia työnhakijoita. Viime vuonna tietoa haki 20 000 muuttoa suunitellutta. Määrä oli yli kaksinkertainen verrattuna edellisvuoteen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme