Mainos
Mainos

3.9. Lääkeasiantuntijat valtion hyppyytettävinä

-Tämän päivän työelämässä kovan tason asiantuntijat eivät ole niitä joita hyppyytetään, vaan he valitsevat työnantajansa, sanoo valtion Lääkelaitoksen ylijohtaja Hannes Wahlroos.

Wahlroos on huolissaan johtamansa laitoksen tulevaisuudesta. Lääkelaitosta ollaan tuoreen päätöksen mukaan alueellistamassa Helsingistä joko Kuopioon tai Ouluun. Korkeasti koulutetuista työntekijöistä vain harva aikoo lähteä työn perässä.

-Siirtäminen toiseen paikkaan on minusta todellinen riskibisnes, Wahlroos varoittaa.

Lääkelaitoksen alueellistamista on selvitelty 2000-luvulla aiemminkin, ja aina pääkaupunkiseutu on todettu laitoksen parhaaksi sijoituspaikaksi. Työpaikan pysyvyyteen ovat uskoneet myös työntekijät.

-Se tuntuu kyllä erittäin kummalliselta ja hämmästyttävältä, että miten tällaiset suunnitelmat on tehty ja miten tähän on päädytty, erikoistutkija Teija Laakso ihmettelee.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä (kesk.) puolustaa lääkealan uudelleenorganisointia.

-Hallituksen päätökset siitä, että tavoittena on 8000 viran alueellistaminen lähivuosina, niin se vaatii myöskin toimenpiteitä ja tekoja, sanoo Hyssälä.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme