Mainos
Mainos

3.9. Ruoka kallistuu - laitoskeittiöt kovilla

Ruuan hinta on noussut tuntuvasti. Kuluttaja on huomannut kauppalaskustaan esimerkiksi naudanlihan, kalan ja maitotuotteiden kallistuneen.

Korotukset tuntuvat myös päiväkodeissa, kouluissa, vanhainkodeissa, vankiloissa ja muun muassa varuskunnissa. Keittäjät ovat joutuneet venyttämään senttiä ja loihtimaan vähillä rahoilla maistuvia lounaita.

Ruoka-annoksen tekemiseen varatun rahan määrä vaihtelee eri laitoksissa todella paljon. Kuka saa hintavimmat annokset ja kenelle kokataan halvimmalla?

45 minuuttia kävi Rovaniemellä, Kylmäkoskella, Ruovedellä ja pääkaupunkiseudulla kysymässä, millä rahalla laitosateria syntyy ja mitä summalla enää saa. Ovatko asiakkaat tyytyväisiä annoksiinsa?

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme