Mainos
Mainos

3.9. Tuomioistuimet jauhavat tyhjää - syytetyt pakoilevat oikeutta

Suomessa on näköjään helppo vältellä oikeutta. Osa syytetyistä ei yksinkertaisesti ilmesty juttunsa oikeuskäsittelyyn. Niinpä suurten kaupunkien käräjäoikeuksissa jopa kolmannes pääkäsittelyistä joudutaan peruuttamaan.

Aikaa ja rahaa tuhlaantuu tyhjäkäyntiin, johon monet tuomarit, lautamiehet, todistajat ja rikosten uhrit ovat tuskastuneita. Raskainta tämä on uhreille, jotka joutuvat yhä uudestaan käymään läpi asioita, jotka he haluaisivat jo unohtaa.

Suomi kouluttaa ulkomaalaisia - ja päästää heidät muualle töihin

Ulkomaalaisia opiskelijoita Suomessa

Suomesta on tullut lahjakkuushautomo, jossa tuhannet ulkomaalaiset opiskelijat hankkivat itselleen koulutuksen lähes ilmaiseksi. Yliopistojen kansainvälistymistavoitteisiin kuuluu ulkomaalaisten opiskelijoiden määrän kaksin- jopa kolminkertaistaminen.

Pian julkaistava tutkimus paljastaa, että Suomen hienot kansainvälistymispyrkimykset ovat hölmöläisten hommaa. Korkeasti koulutettua väkeä ei opintojen jälkeen saada pidetyksi täällä. He pakkaavat tavaransa, koska eivät viihdy Suomessa.

Rapa roiskuu ja siansorkat lentävät punaniskakisoissa

Punaniskakisat Georgiassa

Redneck eli punaniskajuntti on Amerikassa haukkumasana. Paitsi syvässä etelässä, missä se on kunnianimi.

Perimätiedon mukaan nimitys tulee siitä, että juntti joutui itse kiskomaan auraa pellolla, ja aurinko paahtoi niskan kupariseksi.

Punaniskat ovat voimissaan Georgiassa. Protestiksi Atlantan olympialaisten kalliille lipuille he aloittivat oman kisaperinteensä. Sievistely ei kuulu lajivalikoimaan.


Lähetyksen muita aiheita:

Kuoleva vai elpyvä ulkosaari - Utö. Mustan Helmen kirous - taidokasta todellisuuspakoa. Lähikuvassa Matti Yrjänä Joensuu.

.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme