Mainos
Mainos

30.1. Summan tehtaan viimeiset hetket

Miltä tuntuu, kun vuosikymmenien työsuhde katkeaa ja kannattava tehdas lopettaa?

Sen näette ja kuulette suorassa lähetyksessä Summan paperitehtaalta Haminasta. Hiljenevässä tehdassalissa puhuu pääluottamusmies Pekka Kokkonen.

Stora Enson Summan tehtaan kahdesta paperikoneesta ensimmäinen on jo pysäytetty. Toista konetta ajetaan alas. Virallisesti Summan tehdas suljetaan torstaina. Siivous- ja huoltotyöt jatkuvat tehtaalla sen jälkeen.

Työt paperinvalmistuksessa loppuvat 450 henkilöltä. Noin sadalle on luvassa korvaavia töitä.

Kymenlaaksossa on tehtaita lakkautettu ja koneita seisautettu muuallakin. Summan sulkeminen tuli Kokkoselle kuitenkin yllätyksenä.

-Ei ollut minkäänlaista aavistustakaan, että tämä Summa menee kiinni. Mehän tehtiin vasta vuoden 2006 alussa sopimukset, jotka on vieläkin voimassa, vuoden 2009 loppuun. Minä luulin, ja koko meidän työyhteisö, että kyllä tämä nyt ainakin sinne saakka käy.

- Tässä on niin monta asiaa ollut yt-neuvottelujenkin aikana, että kyllä se toivo alkaa nyt mennä, pääluottamusmies sanoo.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme