Mainos
Mainos

30.1. Teurashevoset esillä EU:ssa

Näytimme joulukuussa kuvamateriaalia teurashevosten kuljetuksista EU-alueella. Osa kuvista oli järkyttäviä ja todisti eläinrääkkäyksestä.

Ohjelmasta nousi kova kohu internetin keskustelupalstoilla. Myös allekirjoituksia on kerätty vetoomuksiin, joissa EU:ta vaaditaan puuttumaan tilanteeseen.

Suomalainen eurokansanedustaja järjesti EU-parlamentissa Brysselissä tilaisuuden, jossa juttumme esitettiin. Tilaisuuteen oli kutsuttu edustajia etenkin niistä maista, joissa kuljetussääntöjä rikotaan vakavimmin.

Paikalle saapui kuitenkin vain kourallinen meppejä, eikä yhtään pahiten määräyksiä rikkovista maista. Myös Euroopan unionin komission edustajat loistivat poissaolollaan.

Aiheesta on kuitenkin valmisteilla kysely, jonka tarkoituksena on puuttua kaikkiin eläinkuljetuksiin. Vaikka niitä säätelevä EU:n lainsäädäntö on pääosin kunnossa, kuljetusten valvonta on hyvin vaikeaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme