Mainos
Mainos

30.11. Lentoyhtiöt veronmaksajan kukkarolla

Lentomatkustamisen ystävillä on ollut viime aikoina kissanpäivät. Kotimaassa halpalentoyhtiöt ovat tarjonneet lentoja jopa junamatkoja halvemmalla. Samaan aikaan yhtiöt hakevat tukirahaa veronmaksajilta.

Seinäjoella tunnelma on apea, sillä Flybe ilmoitti perjantaina lopettavansa edulliset Helsingin-lennot, joita se ehti lentää vain hetken ilman julkista tukea.

Nyt näyttää siltä, että lentojen jatkamiseen tarvitaan jälleen kuntalaisten tukea.

- Tästä on tullut muoti-ilmiö. Kun uusi lentoyhtiö tulee, se on ensimmäinen kyselemässä kunnilta, paljonko maksatte, jos sinne lennetään, toteaa Rengonharjun lentoaseman päällikkö Aki Rasku.

Noin 6000 asukkaan kunta Joroinen maksaa tänäkin vuonna 77 000 euroa siitä, että Varkaudesta pääsee lentämään Helsinkiin.

Vaikka elinkeinoelämän lentomatkoja on haluttu tukea, maksuhalut ovat vähitellen katoamassa.

- Summa on noussut aika suureksi. Kyllä tuolla rahalla palkkaisi kaksi lähihoitajaa vanhusten palveluihin, toteaa kunnanjohtaja Tenho Hotarinen.

45 minuuttia selvitti kuntien jakamia lentotukia. Kävi ilmi, että tarkkaa tietoa sopimusten sisällöstä on vaikea saada. Usein raha jaetaan elinkeinoyhtiöiden kautta.

Katso Salla Vuorikosken juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme