Mainos
Mainos

30.11. Pedro Hietanen - tuttu, mutta tuntematon

Muusikko Pedro Hietanen on kiertänyt kohtapuoliin 50 vuotta keikkapaikkoja ja on yhä järjissään. Leppoisa mies ottaa esiintymiset vakavasti, mutta ei stressaa turhista. Hän on heittäytyjä, joka saattaa lähteä vaikka miten kreiseihin juttuihin, jos pyytäjä on oikea.

Nuoremmat tuntevat Hietasen lähinnä M.A.Nummisen kanssa pelleilevänä Pommi-kissana, mutta todellisuudessa Hietanen on paljon muutakin kuin se haitaristi vasemmalla.

Pedro Hietanen esimerkiksi nosti Topi Sorsakosken julkisuuteen ja tuotti useimmat hänen levynsä, ensimmäisen ja viimeiseksi jääneen sekä monta siinä välissä. Tai tiesitkö, että hän on säveltänyt musiikin esimerkiksi Jörn Donnerin Kuulustelu-elokuvaan? Tai tehnyt "hippiaikoinaan" isoja ulkomaankiertueita legendaarisen rockyhtye Wigwamin kosketinsoittajana?

Hietanen tuntee kaikki musiikkibisneksessä ja kaikki pitävät hänestä. Sillä Herr Hietanen ei tärkeile, vaan musiikki on hänelle pääasia.

-No, ei tässä nyt esiinnytä niinkään säveltäjänä. Minä olen muusikko, mutta sävellän-kin. Sibelius oli säveltäjä. Minä teen lauluja, mutta toki säveliä. Se on silti vähän eri asia, Pedro Hietanen sanoo.

Katso Terhi Hyvärisen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme