Mainos
Mainos

30.11. Suomi veloissa - kodit vasaran alle

Suomalaisten voimakas velkaantuminen näkyy ulosotossa. Talouden epävarmat näkymät saavat puolestaan velkojat liikkeelle. Ulosoton kannalta tämä tarkoittaa sitä, että käsittelyyn tulevien asioiden, velallisten ja myös ulosmitattujen tulojen määrä kasvaa selvästi.

Aina ei riitä, että palkasta otetaan säännöllisesti osa velkojen maksuun. Jos asuntolaina on mitoitettu kattamaan koko asunnon hinnan - ja jos päälle tulevat kulutusluotot ja pikavipit - ulosotto voi joutua myymään tavallisen ihmisen ainoan arvokkaan omaisuuden, oman kodin.

Tänä vuonna realisoidaan enemmän asuntoja ja kiinteistöjä kuin viime vuonna, vaikka loppuvuoden hidastunut asuntokauppa vaikuttaa myös ulosoton myynneissä.

- Ihmisillä on paljon velkaa, velkojat hakevat omiaan pois ja ulosoton vapaalla myyntitavalla toteuttamat realisoinnit ovat tehokkaita.

Näin kiteyttävät 45 minuuttia -ohjelmalle vastanneet johtavat kihlakunnanvoudit syitä realisointien määrän kasvulle.

Katso Hanna Takalan juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme