Mainos
Mainos

30.11. Taskukokoinen terapiakoira lohduttaa

Rapsutusta rakastavasta lemmikkieläimestä voi olla paljon iloa ja apua lääkärille ja hänen potilailleen. Hollolalainen yleislääkäri Hannele Vahantila ei ole kolmeen vuoteen voinut lähteä töihin ilman pientä koiraansa Adaa. Lääkärin odotushuoneessa tämä ihmisrakas chihuahua ilahduttaa ja rentouttaa asiakkaita. Potilaat suorastaan kilpailevat Adan huomiosta.

Vahantila on tehnyt parinkymmenen vuoden ajan myös kotikäyntejä avustajan kanssa. Viime vuodet Ada on kulkenut niillä mukana. Erityisesti yksinäiset vanhukset kokevat lohduttavana sen, että terapiakoira tulee käymään kotiin.

Vahantilan mukaan Ada auttaa häntä luomaan kontaktia potilaisiin, jotka pelkäävät tai jännittävät lääkäriä. Adan ja Vahantilan kiireettömillä käynneillä hoidetaan muutakin kuin sitä vaivaa, jonka takia lääkäri on kutsuttu.

- Potilaan kotiin ei mennä, kirjoiteta reseptiä ja sanota "kiitos ja näkemiin". Sinne mennään ihmisen elämään sisälle aivan eri tavalla. Se on tunnetasolla ihan toisenlaista, Vahantila kertoo.

Vahantila toivoo, että useammat lääkärit innostuisivat tekemään kotikäyntejä - koiran kanssa tai ilman. Hän itse miettii toisen terapiakoiran ottamista, sillä Adan suosio on niin suuri.

Katso Ripsa Koskinen-Papusen juttu:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme