Mainos
Mainos

30.8. Julmaa bisnestä koiranpennuilla

Julkkikset kuten Britney Spears ja Paris Hilton ovat sytyttäneet suuren kiinnostuksen pieniin koiriin. Esimerkiksi chihuahua-rodun kysyntä on kova eikä moni malta odottaa.

Koiria salakuljetetaan Itä-Euroopasta Pohjoismaihin. Pentuja myös tehtaillaan täällä Suomessakin julmilla tavoilla. Halpoja paperittomia koiria myydään jopa auton takakonteista syrjäisillä parkkipaikoilla.

Myyjät mainostavat pentuja ilmoita ilmaiseksi -lehdissä. Hämärät koirakauppiaat piiloutuvat tunnistamattomien prepaid-liittymien taakse. 45 minuuttia lähti tutkimaan pimeän koiranpentukauppaa.

Katrina-pakolaiset yhä jumissa Houstonissa

Yhdysvaltain eteläosissa pelätään uutta hirmumyrskyä Ernestoa. Meksikonlahdella ei olisi enää varaa yhdenkään hurrikaanin tuhojen jälleenrakennukseen.

Eilen vietettiin maan tähän asti pahimman luonnonkatastrofin, hirmumyrsky Katrinan vuosipäivää. Katrina-pakolaisia on edelleen 49:ssä osavaltiossa - ja yksittäisistä kaupungeista ylivoimaisesti eniten Houstonissa, Texasissa. Kaupunki on saanut yli sata tuhatta uutta asukasta, joista suuri osa on työttömiä ja näköalattomia. Moni tarvitsee avustusjärjestöjen tukea.

Paluu kotiin New Orleansiin voi viedä vuosia, koska jälleenrakennus tuhoalueilla on pahasti kesken.

Aikapommi kytee katujen alla

Suomen 45 000 kilometriä pitkä kunnallinen viemäriverkosto rapautuu kovaa vauhtia. Moni kohde vaatii kiireellistä saneerausta, muuten jopa kadut saattavat romahtaa.

Talousvaikeuksissa painiville kunnille tilanne on haastava. Kuntaliiton arvion mukaan välittömiin korjaustarpeisiin pitäisi löytää jopa parisataa miljoonaa euroa vuodessa.

Kuinka iso lasku viemäreistä kaatuu tulevaisuudessa tavallisen vesilaskun maksajan niskaan? Entä voidaanko viemärit vielä pelastaa?

Tavallista vettä huikealla hinnalla

Suomalaiset möhlivät vesibisneksensä, mutta norjalaiset ovat onnistuneet tekemään juomavedestään himoitun tuotteen.VOSS-vesi on maailman kalleinta juomavettä, samppanjan kaltaista ylellisyyttä.

Tavikset eivät pääse Vossiin tottumaan - eivät edes maistamaan - koska sitä tarjotaan vain VIP-tilaisuuksissa ja kalliissa ravintoloissa. Veden markkinoinnin hoitavat muun muassa Madonna ja George Clooney.

45 minuuttia lähti etelänorjalaiseen pikkukylään selvittämään kalliin veden salaisuutta. Miksi joku haluaa maksaa juomavedestä kymmenen euroa litralta?

Kotimaisen elokuvakesän runsas sato

Suomalaiset elokuvantekijät ja kirjailijat ovat löytäneet toisensa. Kuluvana kesänä on kuvattu romaaneihin pohjautuvia elokuvia ja solmittu uusia filmatisointisopimuksia.

Purkkiin on saatu akateemisten ihmisten epäsovinnainen rakkaustarina Suden vuosi. Virpi Hämeen-Anttilan romaaniin perustuvan elokuvan ohjaa Olli Saarela.

Jatkoa on tulossa Reijo Mäen luoman kovapintaisen dekkarin Jussi Vareksen tutkimuksille. Pääosin Poriin sijoittuvan V2-elokuvan ohjaa Aleksi Mäkelä, ja Vareksena nähdään jälleen Juha Veijonen.

Claes Olsson viimeistelee parhaillaan Lars Sundin Pohjanmaa-eepoksen ykkösosan, Colorado Avenuen kuvauksia Vaasassa.

Kysyimme, millainen romaani taipuu hyvin elokuvaksi? Mikä tarinassa muuttuu, kun taidemuoto vaihtuu toiseksi? Entä millaisille tarinoille on Suomessa kysyntää?

45 minuutin parhaita paloja 1996-2006

45 minuuttia aloitti taipaleensa televisio-ohjelmien tähtitaivaalla syksyllä 1996. Nyt ohjelma täyttää kymmenen vuotta.

Olemme esittäneet yhteensä noin 2000 raporttia mielestämme tärkeistä tai mielenkiintoisista aiheista. Matkan varrelle mahtuu unohtumatonta tutkivaa journalismia, kokeilevia reportaaseja, mieliin jääneitä kuvia ja haastatteluja.

Toimittaja Raija Kantomaa ja editoija Sari Paananen tekivät koosteen, joka kannattaa katsoa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme