Mainos
Mainos

30.9. Jippu, oman tiensä kulkija

Yksi viime aikojen persoonallisimmista laulajista ja lauluntekijöistä on 24-vuotias Jippu eli Meri-Tuuli Elorinne. Hän valmistelee parhaillaan materiaalia kolmannelle albumilleen. Kahdesta ensimmäisestä tuli kultalevyt ja Emma-palkinto. Jippu osallistui myös Suomen euroviisukarsintoihin.

Jippu on oman tiensä kulkija, jota rikkinäinen lapsuus on koulinut. Jippu oli vain kuusivuotias, kun vanhemmat erosivat. Se satutti pientä tyttöä. Lisäksi päihteet sotkivat perhe-elämää ja tekivät turvattoman olon.

-Ei minusta koskaan olisi tullut näin jääräpäätä, ylivahvaa ja päämäärätietoista, jos en olisi lapsena joutunut selviämään joka päivästä. Mutta toisaalta sain kyllä valtavasti rakkautta ja tukea taiteen tekemiselleni, Jippu sanoo.

Vuoren juurella

-Tällä hetkellä olen semmosen suuren vuoren juurella ja musta tuntuu että keinot ei riitä, koska vuorta ei voida ylittää sillä tavalla kuin olin kuvitellut. Hirveen kovan työn edessä tällä hetkellä. Mä annan kaikkeni, mutta riittääkö sekään, Jippu pohtii.

Uuteen levyyn on jo tehtynä uusia lauluja, mutta ne eivät kaikki täysin tyydytä ankaran itsekriittiistä laulaja-lauluntekijää.

Helsingin keskustassa Jippu on pyörittänyt Jippu Caféta, joka on klubikonserttien sarja. Tänä syksynä konserttisarjan nimenä on "Elossa". Jippu haluaa tukea suomalaisia laulajia ja lauluntekijöitä, jotka tekevät paljon kappaleita myös muille artisteille kuin itselleen.

Jipulta tunnetaan muun muassa kappaleet Enkelten kaupunki, Kii sekä Kuka teki minusta tän naisen. Lauluntekijä sanoo, että musiikkia on tehtävä rehellisesti ja sydämellä. Jipun mielestä musiikin pitäisi kuvastaa tekijän sisäistä maailmaa, mutta silti pitäisi pystyä pääsemään irti itsestään.

Kriittistä palautetta

Voimakastahtoisena oman tiensä kulkijana ja persoonallisella tyylillään Jippu ihastuttaa monia, mutta myös ärsyttää toisia. Hän kertookin nauraen saaneensa palautetta tästä ärsyttävyydestään.

-Varmaan johtuu siitä, että mä kalatan koko ajan, enkä välitä mistään mitään. Ja pikkuvanhanakin mua pidetään. Sitten jotkut sanoo, ettei se osaa laulaa ollenkaan, ja se tekotaiteellinen ääni ja kauhee vibrato. Kyllä tällaiset viestit aluksi sattuivat, mutta täytyy suojella itseään. Sydämeen pitäisi pystyä kehittämään semmonen muuri, että jokainen tomaatti ei mene, kun niitä lentää. Mutta ei niin isoa muuria, että luovuus tyrehtyy, korostaa Jippu.

-Mä olen hirveän alussa lauluntekijänä. Mulla on suurilta kuninkailta ja kuningattarilta niin paljon opittavaa. Kyllä se näin on. Mutta lisäksi tällä alalla tarvitaan taikaa ja sitä ripausta ei voi kaikille yhtäaikaa antaa. Sitä saa yksi kerrallaan, Jippu pohtii.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme