Mainos
Mainos

30.9. Työttömyyden synkimmät pesäkkeet

Viime keväänä 45 minuuttia penkoi esiin työttömyyden kuntakohtaiset muutokset. Paljastui, että puolessa vuodessa monen kunnan työttömyys oli jopa kaksinkertaistunut. Elokuusta 2008 helmikuuhun 2009 kaikkien työttömien määrä kasvoi yli 50 000 ihmisellä. Heistä puolet oli lomautettuja.

Mitä on tapahtunut helmikuun jälkeen? Kävimme uudestaan läpi kaikki kunnat. Monilla paikkakunnilla on käynyt juuri niin kuin pelättiin, lomautukset ovat muuttuneet irtisanomisiksi.

Pienellä paikkakunnalla ison työnantajan kaatuminen tuplaa työttömyysprosentin. Puolen vuoden aikana työttömyys on lisääntynyt rajusti myös suurissa kaupungeissa, joissa työttömien lisäys lasketaan tuhansissa.

Tämän vuoden helmi-elokuussa suurimmassa osassa kuntia kasvoi juuri niin sanottujen varsinaisten työttömien määrä. Lomautettuja on edelleen todella paljon, mutta heidän määränsä ei tällä puolivuotisjaksolla enää kasvanut niin rajusti.

Helmikuusta elokuuhun varsinaisten työttömien määrä kasvoi yli 20 000:lla, mutta lomautettuja oli kolmetuhatta vähemmän kuin puoli vuotta sitten.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme