Mainos
Mainos

31.10. Lähihoitajaksi kirpputoritiloissa

Pula lähihoitajista on jo niin kova, että ihmisiä yritetään saada kortistosta hoitajiksi hinnalla millä hyvänsä. Työttömiä tai työttömyysuhan alla olevia ohjataan uudelle uralle työvoimapoliittisen lähihoitajakoulutuksen kautta.

Itse koulutus halutaan kuitenkin järjestää mahdollisimman halvalla. Kilpailutuksen kautta lähihoitajia kouluttavat muun muassa konsulttifirmat. Huippubisnestä tekevä konsulttifirma minimoi kulunsa opiskelijoiden kustannuksella.

Tulevat lähihoitajat saavat oppinsa esimerkiksi vanhan kirpputorin tai liikekeskuksen tiloissa, joissa ei ole hoitotyön harjoitusluokkia. Osa opettajistakin on ollut epäpäteviä.

Työministeriössä osa ongelmista tiedostetaan, mutta yksittäistapauksista ei haluta lähteä tekemään johtopäätöksiä. Miten käy potilasturvallisuuden, jos lähihoitaja ei opi koulussa kunnollisia käytännön taitoja?

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme