Mainos
Mainos

31.10. Nostalgia jyllää konserteissa

Suomalaiset huippuartistit vetävät tänä syksynä areenat täyteen nostalgian hengessä.

60-vuotisjuhlaansa viettävän Hectorin jäähyväiskiertue pyörii videokollaaseineen loppuunmyydyille katsomoille.

Dave Lindholmin "Pieni ja hento ote" on muuttunut isoksi rytinäksi jousiorkestereineen, ja Isokynälle buukataan jo lisäkonsertteja.

Juuri 50 vuotta täyttänyt Susanna Haavisto vetoaa tunteisiin ja itkettää muistoissa kieriskeleviä naisia.

Vanhat hitit kolahtavat useammalle sukupolvelle. Ne merkitsevät eri-ikäisille eri asioita.

Kaukokaipuu ja menneen ihannointi myyvät kuin häkä, mutta miksi?

"Musiikilla on taipumus kierrättää itsensä"

Hector

Hector on ainoa artisti, joka reilun vuoden sisällä on myynyt Helsingin Areenan 12 000 paikkaa kahteen otteeseen loppuun: ensin 40-vuotistaiteilijajuhla ja nyt Näkemiin - Kuulemiin -jäähyväiskiertue.

-Tietyt biisit, jotka ovat olleet hittejä ovat sitten muodostuneet useammankin sukupolven ylimeneviksi lauluiksi, läpileikkaaviksi, ja jotka liittyvät johonkin tiettyyn aikaan ihmisten henkilökohtaisessa elämässä, niin ei niitä sitten oikein osaa olla vetämättä, sanoo Heikki "Hector" Harma.

Toista tuhatta laulua tehnyt Hector sanoo, että joka albumilla on kuitenkin lauluja, joita suuri yleisö ei tunne. Kiertueilla niitä on kuultu yllätysnumeroina, niin nytkin.

Kymmenien levyjen Dave Lindholm

Dave Lindholm

On kulunut 15 vuotta siitä, Ralf-Henrik "Dave" Lindholm edellisen kerran kiersi esittämässä tunnetuimpia laulujaan suomen kielellä. Kapellimestari Otto Donner johtaa hempeitä jousia ja Dave soittaa ja laulaa arvostelijoiden ja yleisön mielestä röyhkeän hienosti.

36 vuoden ajan levyttäneen Daven ura on hänen omasta mielestään ollut aikamoista aaltoliikettä.

-Välillä ei oikein saa aikaseksi mitään ja silloin mä en kyllä yritäkään saada aikaseksi mitään. Sitten ihan vaan tylsästi olen vaan. Välillä taas tekee enemmän.

-Onhan tämä muuttunut, villeimpinä Love Recorsin aikoina tehtiin kolme, neljä levyä vuodessa, koska se oli mahdollista. Silloin ei ajateltu olleenkaan kannattavuutta. Tehtiin levyjä jos oli lauluja, muistelee Dave Lindholm.

"Ääni on ihmisen sielu"

Susanna Haavisto

Susanna Haavisto vetoaa tunteisiin ja itkettää konserteissa muistoissaan kieriskeleviä naisia - ja miehiäkin.

Haaviston mielestä on hienoa, kun äijätkin uskaltavat tirauttaa kyyneleen keikalla.

- Ei yleisön pitäisi salata tunteitaan tai tukahduttaa itkuaan. Minusta on hienoa, kun tunne vie mukanaan, sanoo Haavisto.

Ääni on ihmisen sielu, eikä sitä voi feikata, muistuttaa Haavisto, joka itse joutui koville äänihuulileikkauksen takia vuonna 2000. Ääni meni pahasti ruvelle, mutta pitkän toipumisen jälkeen hän löysikin sellaisia korkeita ääniä, joita ennen ei suusta ollut tullut.

Haavisto on huomannut 25-vuotistaiteilijajuhlan konserttikiertueella, että suomalaiset kaipaavat juuri nostalgiaa.

- Ihmiset ovat kauheen valmiita ottamaan vastaan ja kokemaan. Jos vaikka on mykkyröitä sisällä, niin musiikki on kuin lääkettä, hän kuvailee.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme