Mainos
Mainos

31.3. Pakkanen vei Heikin ystävän

Suomen yli seitsemästätuhannesta asunnottomasta suurin osa elää ja kuolee pääkaupunkiseudulla. 45 minuuttia tutustui lähes 40 vuotta kodittomana olleeseen kuusikymppiseen Heikkiin Helsingissä.

Hänen tarinansa on asunnottomien elämää tuntevien mukaan hyvin tavallinen: Ensin lähti nainen, sitten tuli viina, työkyky meni ja lopulta asuntokin.

Heikki viettää useimmat yöt joko puistonpenkillä tai Pohjois-Helsinkiin pystyttämässään teltassa. Hän tietää myös, miltä tuntuu nukkua rappukäytävässä, kellarissa tai kadulla. Heikki kuuluu moniongelmaisiin. Paitsi asunnoton, hän on myös työtön ja alkoholisti.

Tämä talvi oli asunnottomille erityisen rankka ankarien pakkasten vuoksi. Lopputalvella Heikin ystävä paleltui kuoliaaksi hänen viereensä puistonpenkille. Heikki katseli läheltä, kun ruumisauto haki ystävän kohti viimeistä etappia. Tapahtuma oli hänelle erityisen raskas.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme